Monday, November 2, 2009

ISU PEMILIHAN DEBAT DIRAJA...AKU MOHON MAAF

Salam

Sebelum jauh menulis dalam ruangan ini, terlebih dahulu saya ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada semua pihak yang telah menegur dan tidak membiarkan saya terus lena dan leka ekoran salah faham dan tafsir terhadap apa yang telah berlaku bagi pemilihan peserta debat Diraja 2009.

Menyentuh isu pemilihan debat Diraja yang telah saya post dan hebahkan kepada semua berkaitan ketelusan dan hak sebagai ahli kelab…

“DENGAN INI SAYA MEMOHON BERBANYAK-BANYAK MAAF DAN KEAMPUNAN KEPADA SEMUA PIHAK TERUTAMA PIHAK YANG TELAH DITUDUH MENCATURKAN KEADAAN INI IAITU KAWAN SAYA SENDIRI DAN BERKAIT SECARA LANGSUNG KEPADA PIHAK LAIN (HEP). SAYA SEDAR DAN AKUI KESILAPAN INI DAN DIHARAPKAN SAYA TIDAK AKAN MENGULANGINYA LAGI. BAGILAH PELUANG KEPADA SAYA UNTUK MEMPERBETULKAN KEMBALI APA YANG TELAH SAYA LAKUKAN…WALAUPUN BERAT RASA HATI DAN TANGAN INI UNTUK MENULIS NAMUN DEMI KESALAHAN YANG TELAH SAYA LAKUKAN SAYA GAGAHI JUA.”

“PEMILIHAN DEBAT DIRAJA 2009 : MANA KETELUSAN DAN HAK KITA”. Begitu mudah aku melakukan tuduhan tanpa memikirkan dan mengkaji apa yang sepatutnya aku lakukan sebelum melemparkan TUDUHAN pada orang lain...DEMI SENTIMEN KEBENCIAN PADA SESEORANG YANG TELAH MENGUASAI JIWA ...AKU TELAH JAUH MENYIMPANG DARI JALAN KEBENARAN...AKU MAHASISWA TETAPI MENGAPA TIDAK MAMPU BERFIKIR PANJANG DAN TIDAK BERSIKAP PROFESIONAL DALAM MENGHADAPI SESUATU ISU(sedih dan malu pada diri sendiri)... MUNGKIN INILAH DUGAAN YANG AKU TERIMA DAN AKU GAGAL MENGHADAPINYA DENGAN BERHEMAH...KINI AKU TAHU SETIAP YANG BERLAKU ADA HIKMAHNYA DAN AKU TIDAK BOLEH MENGIKUT KATA HATI YANG SENTIASA MENISTA JIWA...HINGGA AKHIRNYA AKU TELAH MELAKUKAN KESILAPAN DAN MENJATUHKAN MARUAH ORANG LAIN.

SYUKUR............................PADA ALLAH YANG SENTIASA MENYANYANGI HAMBANYA DAN SELALU MENUNJUKKAN JALAN KEBENARAN SETELAH AKU JAUH LEKA DENGAN KEBURUKKAN YANG ADA PADA DIRI SENDIRI.

KEPADA SAHABATKU....AKU MEMOHON MAAF DARIPADAMU KERANA DIRI INI TELAH TERSALAH FAHAM DAN SERING MENGGANGAP KAULAH YANG MEMULAKAN ANGAKARA DALAM ISU INI...DITAMBAH DENGAN HUBUNGAN YANG SEDIKIT TEGANG DILALUI BERSAMAMU...AKU TERUS MANDATORIKAN APA-APA SAHAJA YANG BERLAKU BERPUNCA DARI KAMU....HANYA TUHAN YANG MENGETAHUI SEGALA-GALANYA...TUHAN MAHA PENYANYANG MASIH MEMBERI AKU PELUANG UNTUK MENGETAHUI HAL YANG SEBENAR....PADAMU YA ALLAH AKU BERSYUKUR ATAS NIKMAT INI... BERILAH SEDIKIT MASA PADAKU WAHAI KAWANKU UNTUK AKU MENEBUS KESALAHANKU....

PADA PIHAK YANG TERPALIT SECARA TIDAK LANGSUNG DALAM ISU INI (HEP) EKORAN SIKAPKU YANG BEGITU MENGIKUT KATA HATI YANG BERJIWA NISTA INI...AKU MEMOHON KEMAAFAN....TIDAK PERNAH AKU BERNIAT SEBEGINI TETAPI EKORAN SALAH FAHAM AKU PADA KAWANKU...PIHAK ANDA TERKAIT SECARA TIDAK LANGSUNG....BETUL LAH KATA ORANG AKIBAT SETITIK NILA ROSAK SUSU SEBELANGA. AKULAH NILA ITU YANG TELAH MEROSAKAN SEMUA SUSU YANG ADA. MAAFKAN DAKU.

PADA KAWAN-KAWAN SEPERJUANGAN DALAM KELAB....AKU MOHON AMPUN DAN KEMAAFAN KERANA TELAH MEMPROVOKASIKAN KEADAAN YANG BERLAKU....APAPUN AKU BERSYUKUR ADA HIKMAH YANG DATANG.....KITA MULA MENAMPAKKAN KESEPADUAN...SEMUA MASALAH TELAH TERUNGKAI....MARILAH KITA BERSATU DEMI KEBAIKKAN SEMUA....BERSATU HATI JIWA DAN RAGA, MAJUKAN DIRI UNTUK KEBAIKAN DAN KEJAYAAN BERSAMA...ANDAI AKU PERNAH MENCUCUK BISA, MARILAH KITA UBATINYA DENGAN MADU PENAWAR.

DIAKHIRNYA...TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA KEPADA SEMUA PIHAK YANG TELAH MENYEDARKAN AKU....JASA KALIAN TELAH MEMBANTUKU MEMPERBETULKAN KEADAAN AGAR KEMBALI TENANG. AKU MALU PADA DIRI INI....DEMI KEBAIKKAN SEMUA AKU GAGAHKAN DIRI WALAUPUN BANYAK PAHIT YANG AKU TERPAKSA TELAN....KEPADA SEMUA PIHAK YANG TELAH TERPALIT DENGAN SIKAPKU SEBELUM INI....AKU MENYUSUN SEPULUH JARI MEMOHON KEMAAFAN. TERIMA KASIH KEPADA KAWAN-KAWAN YANG MASIH SUDI BERSAMA-SAMA AKU WALAUPUN AKU PERNAH MELAKUKAN KESALAHAN....SOKONGAN KALIAN AMAT AKU PERLUKAN UNTUK KEKUATAN DIRI. MARILAH KITA BERSATU HATI DAN BERJUANG BERSAMA-SAMA ....ANDAI AKU MASIH ADA PELUANG BERILAH AKU PELUANG ITU UNTUK AKU BERSAMA-SAMA BERJUANG DENGAN KALIAN....

PAHIT MANAPUN JUA KESALAHAN HADAPILAH DENGAN TENANG.

DERITA SESAAT BAHAGIA SEABAD.......IKHLAS DARI DIRIKU.

2 comments:

  1. Ya Allah Kau berilah ketenangan kepada sahabatku ini. penuhi hatinya dengan rasa kecukupan apa yang telah Kau berikan. berikan kecekalan pada dirinya atas setiap inci dugaan dan ujian yang Kau berikan. sebelanga susu yang dirosakkannya Kau kembalikan untuk dia cipta susu 2 belanga supaya semuanya akan kembali reda".amin.

    sabar bro ujian adalah cabaran hidup ini. semua insan akan merasainya.

    ReplyDelete
  2. title blog abe airy ni macam lagu ct...

    ct situ sana sini.. heheheh..

    ReplyDelete